0

No products in the basket.

Immo online

De laatste maanden heb ik vele uren doorgebracht op diverse immosites op zoek naar een fijne plek om te gaan samenwonen in het Mechelse, maar dat blijkt stilaan even eenvoudig als het vinden van een sauna in het midden van de Sahel. Aangezien ik bijgevolg intussen elk van die sites zo veel heb bezocht dat ik ze beter ken dan mijn broekzak, leek het me maar logisch om het onaangename aan het nuttige te koppelen en even een overzicht te geven van de beste websites waarop immobiliën worden aangeboden.

Voor ik daaraan begin toch nog even bij deze een oproep aan al wie me kan helpen:

We zijn op zoek naar een ruim appartement of klein huisje, recent gerenoveerd of nieuwbouw, met een bewoonbare oppervlakte van minstens 90 m² met een huurprijs tot max € 750. We willen in de buurt van Mechelen blijven, dus alles in en rond Mechelen (Bonheiden, Hombeek, Leest, …) komt in aanmerking. Het appartement of huisje moet een terras hebben (of een tuintje), 2 of 3 slaapkamers en het houden van een kleine (en welopgevoede) hond moet toegelaten zijn.

Als jij iets te huur weet staan dat in aanmerking komt, stuur me dan even een mailtje, waarvoor mijn eeuwige en oprechte dank.

Zo, terug ter zake dan maar. Dé bekendste immosite is zonder enige twijfel Immoweb, en dat is niet zonder reden. Immoweb heeft volgens mijn ervaring daadwerkelijk het grootste aanbod en is daarbij ook de meest gebruiksvriendelijke site op immogebied. Je kan er een eigen account aanmaken waarmee je zoekopdrachten kan bewaren, favoriete zoekertjes opslaan en er is ook een e-mail waarschuwingsdienst waarmee je zoekertjes die beantwoorden aan de door jouw opgegeven criteria in je mailbox krijgt. Andere websites bieden meestal ook dergelijke functies aan, maar wel steeds op een iets minder intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier dan Immoweb.

Een designpareltje kan je de ietwat verouderde layout van Immoweb bezwaarlijk noemen, maar dat is voor een dergelijke website ook niet van primair belang. De content, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de website zijn dat wel, en op die gebieden scoort Immoweb wat mij betreft meer dan behoorlijk. Naast zoekertjes vind je trouwens op Immoweb ook nog heel wat andere info die van pas kan komen als je wil (ver)kopen of (ver)huren: informatie over premies, fiscaliteit, etc.

Dus: Immoweb is de perfecte plek om je online queeste naar een huis of appartement te starten. Dat wil niet zeggen dat je de andere Immosites links moet laten liggen, want hoewel Immoweb het grootste aanbod heeft zijn er wel steeds zoekertjes die op andere websites staan en niet op Immoweb. Als je dus echt een compleet overzicht wil van wat er online wordt aangeboden, dan is het aangeraden om de andere gelijkaardige websites ook een bezoekje te gunnen.

In dat opzicht zijn ook Easy en Hebbes de moeite waard. Beide websites (met naast Immo ook andere zoekertjes, o.a. auto’s en jobs) bieden in weze dezelfde functionaliteiten als immoweb, en dat zelfs in een iets aantrekkelijkere verpakking, maar wel iets meer gekunsteld.

Als je er echt voluit voor gaat, dan zijn er natuurlijk ook nog andere websites die je kan bezoeken, ik denk maar aan immospotter, ebay en vitrine. Hoe meer websites je bezoekt, hoe kleiner de kans uiteraard dat je nog zoekertjes zal tegenkomen die je nog niet op een andere site had gezien. Tenslotte kan het ook de moeite lonen om de websites van immokantoren in jouw regio af te schuimen, al zijn de meesten wel slim genoeg om hun aanbiedingen ook op immoweb of easy te plaatsen.

Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets aan hebben, maar ik hoop nog meer dat ik binnen zeer afzienbare tijd kan stoppen met de bovenvermelde websites dagelijks te doorworstelen…